Αγαπημένες ταινίες μιας άλλης εποχής!



Σου αρέσει η δράση και ο Τζέισον Στέιθαμ? τα ψυχολογικά θρίλερ και οι πόρτες που τρίζουν? ή μήπως η Μέγκ Ράιαν και οι κομεντί? Εγώ ψηφίζω τις ταινίες εποχής! Βαριά και φουσκωτά φορέματα, ιδιαίτερα πολύπλοκα χτενίσματα, γάντια, εντυπωσιακά καπέλα, άμαξες, υποκλίσεις και έναν άλλον αέρα που σε ταξιδεύει και σε πάει πίσω! Οι ηρωίδες μου είναι βγαλμένες είτε από κάποιο βιβλίο είτε από την ιστορία και η κάθε μία έχει τα προβλήματα της! Ας ξεκινήσουμε λοιπόν με τις αγαπημένες ταινίες μίας άλλης εποχής!

Άννα Καρένινα

Πρώτη πρώτη δεσπόζει η Άννα Καρένινα του Τολστόι. Σύζυγος, μητέρα, ερωμένη μα πάνω απ'ολα μια ερωτευμένη γυναίκα έτοιμη να τα παρατήσει όλα για να ζήσει τον απόλυτο έρωτα στο πλευρό του Βρόνσκι στα πλαίσια μίας «δήθεν» υψηλά ιστάμενης κοινωνίας της εποχής. Μία εκπληκτική μεταφορά στη μεγάλη οθόνη όπου το μοντάζ και ο τρόπος αναπαράστασης σε μαγεύει!


Marie Antoinete

Ποιος δεν γνωρίζει την Μαρία Αντουανέτα...η άνοδος και η πτώση της νεαρής βασίλισσας μέσα από μία ταινία γεμάτη φανταχτερά φορέματα, υπερβολές και ατασθαλίες. Η γνωστή βασίλισσα που άδικα έχει χαρακτηριστεί για την φράση «αφού δεν έχουν ψωμί, ας φάνε παντεσπάνι».


Μαντάμ Μποβαρί

Η νεαρή Έμα Μποβαρί ασφυκτιώντας στη φάρμα όπου ζει παντρεύεται τον γιατρό της μικρής της πόλης θεωρώντας πως αυτή η απόδραση θα την βγάλει από την μιζέρια της. Κάθε άλλο όμως.. η ζωή της παραμένει ανιαρή αφού δεν έχει καμία σχέση με αυτό που είχε φανταστεί. Βυθισμένη στην άνοια αναζητά την απόλαυση από αγκαλιά σε αγκαλιά με τραγικά αποτελέσματα..Μια ταινία που σου κρατά το ενδιαφέρον και βλέπεις πως σιγά σιγά ξεδιπλώνεται η ψυχοσύνθεση αυτής της γυναίκας που ποτέ δεν ικανοποιείται. 


The great gatsby 

Ο Τζέι Γκάτσμπι είναι ένα μυστήριο για όλους! Γνωστός για τα υπερ-πολυτελή πάρτι στην έπαυλη του προσπαθεί με αυτόν τον τρόπο να ξανά συναντήσει τον μεγάλο του έρωτα, την Ντέιζη. Μετά από 5 χρόνια όμως απουσίας του Γκατσμπι η Ντέιζη είναι πλέον παντρεμένη και τα πράγματα αρχίζουν να περιπλέκονται! Ωραία κοστούμια, όμορφα σκηνικά από τη δεκαετία του '20 δεμένα με τη μουσική του σήμερα!





Τερέζα Ρακέν: Παράνομο πάθος(In Secret)

Μία αφήγηση για το εμμονικό πάθος που καταλήγει σε προδοσία..Η Τερέζα είναι μια σεξουαλικά καταπιεσμένη γυναίκα παγιδευμένη σε ένα γάμο που δεν διάλεξε με τον εξάδελφο της. Μη έχοντας κανένα ενδιαφέρον για τη ζωή γοητεύεται από τον φίλο του συζύγου της και καταλήγουν σε μια παράνομη σχέση με ολέθριες συνέπειες για όλους. 
   
Downton Abbey
  
Και φυσικά δεν θα μπορούσε να λείπει και μία σειρά αντίστοιχου περιεχομένου! Ο πύργος του Downton παρακολουθεί τις ζωές της οικογένειας των αριστοκρατών και των υπηρετών της. Μέσα από τα γεγονότα που λαμβάνουν χώρα μεταξύ 1900-1920 βλέπουμε την εξέλιξη της υψηλής κοινωνίας και της αστικής τάξης μέσα από τα μάτια των ανθρώπων που  κατοικούν στον πύργο.


Αγαπημένες ταινίες που ποτέ δεν βαριέμαι να βλέπω! Εσάς ποιες είναι οι δικές σας??



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου